NAGRADE SKLADATELJIMA I TEKSTOPISCIMA / Elbow dominirao Ivor Novellom

Image

Manchesterski kvintet primio je još prestižnih priznanja za briljantni album "Seldom Seen Kid".

22.5.2009.
15:00
VOYO logo

Manchesterski indie kvintet Elbow dominirao je Ivor Novellom, prestižnom britanskom glazbenom nagradom koja se dodjeljuje najboljim skladateljima i tekstopiscima.

Bend Guya Garveyja u srijedu navečer je iz Londona otišao s priznanjima za najbolju suvremenu pjesmu ("One Day Like This") te najbolju pjesmu glazbeno i tekstualno ("Grounds For Divorce"). Obje stvari nalaze se na "Seldom Seen Kid", albumu koji im je donio Mercury za najbolje izdanje godine te ih iz lokalne atrakcije pretvorio u jedan od najpopularnijih britanskih sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po jedan Novello osvojili su i Duffy, Coldplay, gitarist Radioheada i skladatelj filmske glazbe Jonny Greenwood te mlađahna plesna senzacija The Ting Tings. Počasna priznanja za cjelokupne karijere primili su Massive Attack (doprinos britanskoj glazbi), synth-pop guru Vince Clarke (Depeche Mode, Yazoo, Erasure) koji je nagrađen za "sveukupan rad" te povratnik iz mrtvih  Edwyn Collins. Istu počast u inozemnoj kategoriji primio je Motown genijalac Smokey Robinson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo