SIJU PANIKU I STRAH / Invazija štakora u Osijeku: opasni glodavci kroz kanalizaciju ulaze u kupaonice diljem grada!

Osijek pod najezdom štakora. Još je proljetos primjećena invazija glodavaca jer je deratizacija ukasnila. Iako su zakonom propisane minimalno dvije, obavljena je samo jedna deratizacija kanalizacijske mreže i to još ljetos. Jer Grad u proračunu nema novca

30.11.2015.
19:05
VOYO logo

Da nema progrižene odvodne cijevi toaleta - Marina bi mislila da joj se dogodio susret treće vrste.

"Kada sam došla kući sve je bilo razrondano. Porušio je sve što je bilo na policama. I prvo sam pomislila da imam duha. Prva dva dana nismo znali što je dok nisam došla kući, vidjela rupu i njega u rupi", opisuje Marina Jukić-Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izmetu koji ostavlja, vidi se da se štakor vraća u kupaonicu na prvom katu zgrade u južnom dijelu Osijeka. Marina strahuje za svog sina.

"Štakori nisu bezopasni, to su jako opasne životinje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zgrade diljem Osijeka ulaze kroz kanalizaciju. Prvi su se problemi, kažu u Zavodu za javno zdravstvo - koji nadzire deratizaciju, pojavili još u proljeće.

"Proljetna deratizacija bila je kasno. Provedena je tek u ljetnim mjesecima. Već do tada smo imali veliku infestaciju glodavcima u cijelom gradu", otkriva voditeljica službe dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Magdalena Sikora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Invazija štakora događa se duž 400 kilometara kanalizacijskog sustava jer Grad nije imao novca. Trošak jedne deratizacije za tisuću od deset i pol tisuća kanalizacijskih otvora koliko se tretira stoji pedeset tisuća kuna.

"Vodovod je zamoljen da odradi jednu deratizaciju, što smo mi učinili krajem sedmog i početkom osmog mjeseca. Međutim, sada se pojavljuje ponovno", kaže rukovoditelj Radne jedinice Odvodnja Vodovod-Osijek Željko Budimčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti li Osječanima javno-zdravstvena katastrofa? Gradske vlasti umiruju građane:

"To su uistinu povremeni i slučajevi u malome broju, kada uzmemo u obzir da je odrađeno 50 tisuća domaćinstava", smatra pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo grada Osijeka Romano Kristić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaba utjeha za obitelji čije kupaonice sve češće posjećuju opasni glodavci.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo