JOS JEDNA FONTANA / Bandic najavio 'mali Bundek' na Kajzerici

Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic obisao je u petak, na 1.

1.5.2015.
18:12
VOYO logo

Za taj prostor uz Bencekovicevu ulicu postoji inicijativa za izgradnju parka, a pokrenula ju je udruga gradana "ZaKaj za Kajzericu".

Ognjen Golubic iz te udruge novinarima je rekao da je to jedina preostala parcela na Kajzerici, koja je dijelom u privatnom, a dijelom u gradskom vlasnistvu, a inicijativa udruge je da tu ne nikne nikakav soping centar, nikakva gradevina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon skole i vrtica koje smo dobili, odlucili smo se na jos jednu akciju - da ova parcela ostane zelena", porucio je. Golubic je pojasnio da je njihova ideja da tu bude park, trg, igraliste, kako bi djeca imala prostora za igru, ali i sadrzaji za umirovljenike. Rekao je da im je gradonacelnik Bandic rekao da ce tako i biti.

Upitan kako komentira to sto je gradonacelnik spomenuo da ce se na tom prostoru graditi i crkva, Golubic je rekao da za crkvu ima nekoliko lokacija gdje bi se mogla graditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandic je novinarima rekao kako su ljudi na Kajzerici opravdano reagirali i pobojali se da ce na toj zelenoj plohi niknuti desetak novih kuca. Obecao je da ce Grad zamijeniti parcele s privatnim vlasnicima kako bi se na toj plohi napravili sredisnji trg te park. Na toj plohi izgradit ce se i crkva, a bit ce i fontana, rekao je.

Na pitanje novinara kako komentira sto svi stanovnici Kajzerice nisu za to da se na toj plohi gradi crkva, Bandic je rekao kako bi i on isto, na primjer, htio biti predsjednik SAD-a, ali zna da to ne moze biti, ali bi neku drugu funkciju u Hrvatskoj, visu i odgovorniju mogao obnasati, ako mu gradani ukazu povjerenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inace, Nadbiskupski stol Zagrebacke nadbiskupije nedavno je priopcio da je nadbiskupija spremna odreci se prava na povrat oduzete imovine na Sveticama, pod uvjetom da Grad Zagreb, postujuci zakonske propise, u zamjenu za to zemljiste osigura zemljista za izgradnju crkve na Kajzerici, crkve u Spanskom te crkve u Jelkovcu.

Gradonacelnik Bandic popodne je obisao i prostor skole i vrtica na Kajzerici te zatrazio da mu se za tjedan dana popise sve sto treba napraviti vezano za dvije skole i vrtic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na URIHO-voj plohi rekao je da ju treba urediti jer se ne zna kada ce URIHO graditi, moze za godinu, a moze i za pet godina.

Bandic je najavio da ce na Kajzericu doci za mjesec dana kako bi vidio sto se od dogovorenog napravilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike