Kiša ugrozila tenis u Umagu i festival u Motovunu

Obilna kiša ozbiljno je zaprijetila filmovima i tenisu. Naime, palo je toliko kiše da je kamp oko Motovuna bio posve potopljen, a oborine su ugrozile i odigravanja mečeva ATP turnira u Umagu.

30.7.2010.
0:15
VOYO logo

U utorak se s neba sručilo toliko vode da je kamp oko Motovuna (u kojem su se pod šatorima smjestili mnogobrojni posjetitelji Motovunskoga filmskog festivala) bio posve potopljen. Kako su im šatori bili posve uništeni, promrzlim i blatnjavim ljudima lokalni su stanovnici davali pokrivače kako bi se ugrijali. Tako umotani gledali su filmske projekcije. U srijedu je sunce ipak granulo i nakratko je sve izgledalo optimistično, no u četvrtak je opet zavladao kaos, piše Večernji list.

Voda se u bujicama slijevala niza sve motovunske ulice, smočen je i dio festivalske tehničke opreme, u blizini je opalio grom pa neko vrijeme nije bilo pristupa internetu, a spržena su bila i računala festivalskih grafičara. Stoga je na izvanrednom sastanku napravljen i krizni raspored projekcija te je donesena i odluka: nastavi li kiša padati, sve će projekcije na otvorenom morati biti otkazane, a program će se u smanjenu obliku preseliti u mala zatvorena kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oborine kakve organizatori umaškoga teniskog ATP turnira ne pamte ugrozile su i ritam odigravanja mečeva turnira koji bi trebao završiti u nedjelju.

''U svojih 18 godina ne pamtim ovoliku količinu kiše u jednom naletu. Bude li padalo preko noći, onda bismo mogli imati probleme. Problem je što je na središnjem terenu sitniji pijesak koji nam začepi crpku. Prognoza je i za petak loša no nadam se da će i Vakula pogriješiti i da nam se neće dogoditi da se prvi put finale mora igrati u ponedjeljak'', kazao je voditelj službe za uređivanje terena Slavko Josipović Sumpi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Borivoj Čapka iz DHMZ-a kaže da će i u petak, osim na istoku i jugu zemlje, biti dosta svježe, nerijetko s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U subotu se očekuje postupno smirivanje pa će nedjelju i ponedjeljak obilježiti sunčano i osjetno toplije vrijeme, piše Večernji list.

Prethodni članak:

arti-201007230099006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo