RASKOL? / Most predao listu za EU izbore: Petrov nije htio komentirati navodni odlazak Raspudića

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

'Treba dignuti glas protiv zatiranja identiteta, zelenog plana koji uništava hrvatsku poljoprivredu i suludih migrantskih politika', rekao je Petrov

23.4.2024.
22:46
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je listu za EU parlament u utorak, gotovo pred sam kraj predviđenog roka, predao DIP-u i Most, koji na ove izbore izlazi s Hrvatskim suverenistima i HSP-om, čelnik Mosta Božo Petrov nije htio komentirati nagađanja o raskolu unutar stranke i odlasku bračnog para Raspudić

"Nedavni izbori u RH pokazali su da su ljudi ipak željni promjena i da im ovakva polarizacija društva i vladajuća garnitura nije po volji. A s razine EU nam dolaze loše zakonske inicijative, koje ista ta vladajuća garnitura samo provodi i time porobljava Hrvatsku", kazao je Petrov nakon predaje liste za europske izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko u EU parlamentu, kao i ovdje u Saboru, dodao je, treba dignuti glas protiv zatiranja identiteta, zelenog plana koji uništava hrvatsku poljoprivredu i suludih migrantskih politika.

Image
ŠOKANTNA ŠUŠKANJA /

Nino i Marija Selak Raspudić napuštaju Most?

Image
ŠOKANTNA ŠUŠKANJA /

Nino i Marija Selak Raspudić napuštaju Most?

Na parlamentarne izbore 17. travnja izašli su u koaliciji s Hrvatskim suverenistima, a za europsku utrku su taj blok pojačali i s Hrvatskom stranka prava i njihovim Željkom Glasnovićem, čime, naglasio je Petrov, tvore 'najčvršći blok od centra prema desna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I beskompromisno ćemo stajati na suverenističkim pozicijama. Hrvatski građani zato mogu slobodno smatrati da će upravo Most istom ljubavlju prema domovini i istom žestinom kao što smo to radili i u Saboru zastupati njihove interese i u Europskom parlamentu", poručio je predsjednik Mosta, koji će predvoditi ovu listu. 

Iza njega je Zvonimir Troskot, potom Dominik Klemenčić (Suverenisti), na četvrtom mjestu Željko Glasnović (HSP), slijede Nikola Grmoja, Petra Mandić, Kristina Jerčić, Ivan Vidović, Kristina Bakula, Anamarija Jurković, Željka Ilijaš Baričević te na posljednjem mjestu Marin Miletić. Inače, HSP je u DIP-u bio najavljen za predaju liste kao samostalna stranka, no kako neslužbeno doznajemo, odustali su pa su ih Mosta zvali da se pridruže njima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O navodnom raskolu unutar stranke i odlasku bračnog para Raspudić, o čemu su tijekom utorka procurile neslužbene informacije, a upravo zbog navodnog neslaganja prilikom slaganja liste za europske izbore i sukoba s Miletićem, Petrov nije htio govoriti. O svemu će, najavio je, sutra i to nakon što Marija Selak Raspudić ispriča svoju stranu priče.

Do ponoći će liste predati još i Javno dobro, Radnička fronta, stranka Ivana Pernara te Pokret za životinje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: DP bi mogao koalirati s HDZ-om, Kolakušić: 'Biti mala podguzna muha, to mi je neprihvatljivo':

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo