Adrijana Cvrtila / Zviždačica koja je u Kutini otkrila aferu 'Eko Moslavina': 'Akteri u istražnom zatvoru, a prijavili su me za klevetu?!'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

'Ovo je dosita sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde', smatra Cvrtila

29.12.2021.
22:05
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Adrijana Cvrtila, zviždačica koja je smijenjena s mjesta direktorice kutinske Eko Moslavine na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, objavila je na Facebooku da su protiv nje optuženi u slučaju podignuli kaznene prijave zbog klevete.

"Ovo je sramota Hrvatske”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo sam utvrdila da je protiv mene podneseno devet kaznenih prijava po članku 149 stavku 1. 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo klevete. Gradonačelnik Kutine je podnio šest kaznenih prijava, a bivši predsjednik Gradskog vijeća tri kaznene prijave.

Ovo je dosita sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamislite samo da idem tri puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak, to je bar 27 odlazaka na kazneni sud.

Doista obeshrabrujuće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam što reći, akteri su u istražnom zatvoru, a kazneno su me prijavili za klevetu?!", napisala je Cvrtila na Facebooku.

Image
Foto: Screenshot

Podsjetimo, Cvrtila je ukazala kako se politički zapošljavaju članovi HDZ-a i HSLS-a ne bi li se zauzvrat održala većina u Gradskom vijeću Kutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana nakon što je smijenjena, u akciji policije i Uskoka uhićeni su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i još tri osobe zbog sumnje u trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Zlatku Babiću i trojici njegovih suosumnjičenika za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem u aferi Eko Moslavina 16. je prosinca određen istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo