Gubljenje nevinosti

Stoga ni ne čudi što velikom broju njih ovo iskustvo ostane u neugodnom, ako ne i lošem sjećanju, a neki ga u kasnijoj dobi i požale ili požele da su ga napravili s nekim drugim kada su se uistinu osjećali spremni.

Kako što prije izgubiti nevinost?

Prije gubitka nevinosti svakako razmislite s kim ćete to napraviti, a i gdje. Generalno, žene će uvijek više paziti i veća je vjerojatnost da će one izgubiti nevinost s osobom s kojom su u vezi i uz koju se osjećaju voljeno i sigurno. Među muškarcima je situacija drukčija, jer je najčešće veliki pritisak društva, pa oni često gledaju da to što prije „riješe“, a mnogima, nažalost, nije ni bitno s kim.
Budući da većina ljudi nevinost gubi u tinejdžerskim godinama, glupo je očekivati da će taj dio sebe i svojeg života shvatiti ozbiljno. Ali ih se barem može navesti da razmisle dvaput o tom činu. Što se mjesta tiče, osigurajte da bude udobno (najlogičniji izbor je nečiji dom i krevet), gdje vas nitko neće smetati ni prekinuti i da se oboje možete potpuno opustiti.

Tijekom…

Ženama će najčešće u glavi biti kako izgledaju gole, dok će muškarcima jedna od pomisli biti hoće li im se „spustiti“. Nježnom predigrom opustite jedan drugoga, nemojte srljati, i ukoliko se ipak u posljednji čas predomislite – nemojte to napraviti jer ćete kasnije sigurno požaliti.
Ako se odlučite na seks, nikako ne zaboravite na kondom (najsigurnija zaštita od trudnoće i spolno prenosivih bolesti) i budite obazrivi i strpljivi s partnericom/partnerom a i samim sobom.

A što kasnije?

Mnogima se poslije gubljenja nevinosti javlja nelagoda, zbunjenost, milijun pitanja, a često taj čin ne bude ni blizu njihovih maštanja i scena iz filmova. Stvarnost je ipak stvarnost i Hollywood s njom nema veze. Zbog ovog dijela je bolje, a i važno, da nevinost izgubite s nekim do koga vam je stalo i s kim ste u vezi, pa će i dio nakon dijeljenja kreveta biti puno lakši i bezbolniji. Usto je veća šansa da vam ovo iskustvo ostane u lijepom sjećanju ako i sam seks ne bude onakav kakvog ste očekivali.

Ovo su savjeti koje možete naći u mnogim priručnicima, časopisima pa čak i školskim udžbenicima. Pisani su i ponavljani toliko često i od toliko mnogo autora, pa je stoga logično da su provjereni i istiniti. Cijenite sebe i svoju seksualnost i nemojte se sramiti priznati ako još uvijek čekate onog pravog/pravu.