Kako izravnati kosu bez pegle

1. Ravnanje kose započinje pranjem

Iz šarolika izbora šampona za ravnanje kose izaberite onaj koji odgovara vašem tipu. Isto vrijedi i za balzam koji će za sobom ostaviti hidratiziranu, meku i glatku kosu koje će se kasnije mnogo teže kovrčati i biti neposlušna. A sve prave ‘kovrčavice’ znaju da je kosa mnogo podložnija samovoljnoj promjeni ukoliko je suha.

2. Nježno je obrišite

Da, ovo je vrlo važno. Želite li ravnu kosu zaboravite na grubo brisanje ručnikom. Umjesto toga nježno je tapkajte ili nekoliko minuta pustite da ručnik, omotan oko vaše glave, sve odradi sam.

ravna kosa

3. Nanesite sredstvo za styling

Pjena i njoj srodni proizvodi kosu će samo, zbog postotka alkohola u sebi, dodatno isušiti. No gelovi, balzami i ini preparati namijenjeni ravnanju mogu biti od velike pomoći. Osim njih, bez obzira na to što peglu za kosu nećete koristiti, nanesite i sredstvo za zaštitu topline jer kosu ćete sušilom morati prosušiti, a svaki korak je bitan.

4. Adekvatna četka i sušilo za kosu

Za početak kosu blago prosušite. Uzmite kopče i podijelite je u dijelove, sušilo stavite na srednju temperaturu i možete početi. Kakvu četku izabrati? Najbolje onu od prirodnih vlakana, neka bude ravna i plosnata, ili ukoliko imate rijetku i tanku kosu, veliku okruglu kojom ćete vizualno postići dojam gustoće. Krenuvši od korijena prema vrhovima, kosu sušite dugim, čvrstim potezima dok ne osušite i posljednju vlas.

5. Fiksirajte kosu

Sada kada ste konačno sve izravnali, osigurajte trajnost učinjena posla uz nekoliko kapi silikonskog ulja ili antifriz sredstva kojeg ćete nježno rasporediti cijelom dužinom kose, s posebnim naglaskom na njezinim vrhovima. Ovo možda neće kosu učiniti ravnom baš danima, ali će doskočiti prvoj kišici, koja bi vas u protivnom mogla razbarušiti upropaštavajući sav uloženi trud.