Kako postaviti Google kao početnu stranicu

Ako koristite Mozilla Firefox početnu stranicu možete postaviti na dva načina. Najjednostavniji način je da upišete www.google.hr, označite ga jednim klikom dok ne poplavi, a zatim povučete do malene ikonice kuće na desno, te pritisnete Yes.

Drugi način je da potražite opciju Tools, zatim odaberete opciju Options i stisnete ikonu General. Na kraju u polje označeno kao Home Page upišete željenu adresu vaše početne stranice.

Ako koristite Internet Explorer (IE) potrebno ga je prvo otvoriti, a zatim potražite opciju Tools, izaberite Internet Options te stisnite ikonu General. Kao i kod Firefoxa u polje označeno kao Address upišite stranicu koju želite kao početnu i pritisnite OK. U slučaju da ovaj postupak obavljate dok vam je u pozadini već otvorena stranica www.google.hr, dovoljno je samo označiti opciju Use Current.

Ako koristite Google Chrome prvo što trebate otvoriti jest Toolbar na krajnjem desnom dijelu pretražnika (prepoznat ćete ikonu kao niz vodoravnih linija). Zatim odaberete opciju Settings, te će vam se otvoriti nova stranica. Potražite dio pod naslovom Appearance, te označite kvačicom kućicu oznake Show Home Buttom. Pojavit će se novi podnaslov New Tab Page te opcija Change pored njega, koju je potrebno kliknuti. Zatim će se pojaviti novi prozor u kojem ćete odabrati opciju Open this page te upisati novu početnu stranicu.