Kako se ponašati na prvom spoju?

Za početak budite nasmiješeni i dobro raspoloženi. Nitko ne voli mrgude, a osmijehom možete jako puno toga postići. Također, nemojte kasniti. Nitko ne voli čekanje, to nikada nije bilo niti će biti poželjno. Budite otvoreni i pozitivni, ali nikako nasrtljivi i previše prisni, čak ni emotivni. Sve ima svoje granice.

Što se vašeg izgleda tiče, šminku i frizuru popravljajte diskretno ili u toaletu – a isto vrijedi i za odjeću. Nikako nemojte to raditi pred vašim društvom. Nemojte sjediti u čudnim i nepraktičnim pozama uvjereni da tako bolje izgledate, budite prirodni jer dok se vi osjećate ugodno i društvo će biti ugodno. Još jedna bitna stvar je da ne zijevate, ne žvačete žvakaću ili zujite okolo – čak i ako vam je dosadno, nemojte to pokazivati.

Nađite zajedničke interese

Muškarci vole samosvjesne žene. Dobro je ako znate što želite i istaknite sve vaše vrline i prednosti. Nemojte ga zamarati svojim problemima i previše pričati, radije poslušajte neku njegovu priču jer tako ćete saznati nešto više o njemu. Što se razgovora tiče nemojte se držati „ženskih“ tema – nađite zajedničke interese. Ni priče o bivšima nisu dobrodošle. Čak i ako ste na mjestu gdje ste već nekada bili, nemojte mu dati do znanja koliko i s kim ste se tu zabavljali, stvarajte nove uspomene.

Budite veseli, opušteni i zanimljivi

A kad smo kod zabave nemojte ni previše piti. Budite veseli, opušteni i zanimljivi, ali ništa više od toga. Razgovor je najvažniji dio prvog spoja – ne možemo odrediti kakav će biti, ali na neke stvari možemo utjecati. Osnovna stvar je da se ne služite mobitelom, te da budete koncentrirani i intimni. I nikako nemojte sve svoje rečenice počinjati sa „ja“ jer ćete zvučati sebično. Držite se laganih i veselih tema. Uvijek možete naići na neke neočekivane prepreke, ali pretvorite ih u smijeh – od hrane među zubima, spoticanja, prolijevanja…. Nasmijte se i nastavite dalje s osmijehom!