Palice za bubnjeve – oprema za bubnjeve

Bubnjar uz pomoć palica udara po membrani bubnja kako bi stvorio vibraciju. Uz palice bubnjar za sviranje bubnjeva koristi i metlice. Palice za bubnjeve su različitih težina i veličina, a najčešće su izrađene od drveta. Međutim, palice za bubnjeve mogu biti izrađene i od plastike.

U setu bubnjeva bubnjar koristi palice za sve bubnjeve, osim za bas bubanj kojeg svira uz pomoć pedala s batićem koji se nalazi na dnu. Osim bas bubnja uz pomoć pedale svira se i čarlston činela.

U kompletu bubnjeva obično se nalaze sljedeći bubnjevi: doboš, činele, bas bubanj, tomovi, udaraljke. Dio opreme za bubnjeve su i palice ili metlice.

Kod odabira palica treba voditi računa o drvetu od kojeg su palice izrađene, koja je debljina i težina palica, te o dužini i obliku palica. I na kraju kako izgleda vrh palica. Palice za bubnjeve razlikuju se po tim osnovnim elementima. Postoje brojni proizvođači i modeli palica, a koja palica za bubnjeve će vam najviše odgovarati ovisi o vama jer svakome će odgovarati različiti model palice.