Pivski kvasac i debljanje

Ljudi se vrlo lako okreću raznim preparatima koji obećavaju brzo dobivanje kilograma ili mišića, a najčešće su neefikasni i skupi.

Pivski kvasac za dodatne kilograme

Među takvim dodacima prehrani spominje se sve više i pivski kvasac kao namirnica od koje ćete u vrlo kratkom roku dobiti dodatne kilograme. Pivski kvasac su ustvari suhe, u prah pretvorene gljivice Saccharomyces cerevisiae. On se nalazi u suhom stanju jer ga takvog organizam lakše preuzima i iskorištava za razliku kad je u svježem stanju. Bitno je ne miješati pivski kvasac i pekarski kvasac. Pivski kvasac je bogat izvor vitamina B, bjelančevina i esencijalnih aminokiselina te minerala, osobito kroma.
On štiti jetru, imunitet, oči, kožu, koristan je protiv umora, akni i kod probavnih poteškoća, ali sam po sebi nije direktno zaslužan za dobivanje kilograma.

Otvara apetit

Veza pivskog kvasca i debljanja je u tome što dnevna konzumacija pivskog kvasca u prahu otvara apetit i pospješuje zdravlje cijelog organizma te tako daje temelje programima i raznim dijetama debljanja.
Kako bi dobili kilograme važno je promijeniti prehranu, ne preskakati ni jedan obrok, a osobito ne doručak koji mora biti obilniji te unositi dovoljno proteina u organizam.

U dnevnu prehranu uključite jaja, mahunarke, piletinu, govedinu, ribu i sir. Osim što je dobro konzumirati više hrane, bitno je početi se baviti nekakvim sportom. Bez sporta će se dodatne masti skupljati na neželjenim mjestima, a zanemarit ćete mišićno tkivo.
Okanite se loših navika kao što je pušenje i ispijanje kave,