Proricanje sudbine

Postoji više načina na koje vam vaša budućnost može biti predskazana, a njihova uspješnost najviše ovisi o vašem povjerenju u određenu metodu.

Metode proricanja sudbine se u osnovi razlikuju na znakove i ukazanja, vračanje, gatanje te razna spontana proricanja. Prva se bavi fenomenima oko nas te njihovom tumačenju, vračanje se temelji na bacanju različitih stvari na ploču te čitanja značenja iz njihova rasporeda, gatanje se bazira na iščitavanju simbola, dok je posljednje oslobođeno bilo kakvih pravila ili medija. Među njima postoji velik broj različitih metoda, no neke od njih su ipak popularnije i češće se koriste.
Vjerojatno najpoznatija metoda je astrologija pomoću koje se izrađuju astrološke karte ili horoskopi. Bavi se proučavanjem kretanja i položaja nebeskih tijela te njihovim utjecajem na zbivanja oko nas i našu budućnost. Vrlo se često koristi te je i danas sastavni dio skoro svih tiskovina koje izlaze.

Također vrlo poznata metoda je i proricanje sudbine pomoću tarot karata. One se sastoje od 78 karata, 56 igraćih karata koje i sami često koristimo za razne kartaške igre te njima pridodane 22 posebne karte. Njihova kombinacija može nam pretkazati buduće događaje.

Svačiji dlan je drugačiji te se često vjeruje da je u njemu i zapisana ljudska sudbina te da se ona može iščitati promatrajući iscrtane linije. Ta metoda se zove hiromantija, a najpoznatije su linije života, koja počinje između palca i kažiprsta te se pruža do zgloba te linija glave koja se nalazi iznad nje.
Ove tri metode su najčešće korištene, ali osim njih važno je i spomenuti proricanje njihalom, otvaranjem knjige, numerologija, kristalna kugla, gatanje iz kave i brojne druge.