Sadnja graha: kako posaditi grah u vrtu, u tegli

Najbolje vrijeme za sadnju graha prema kalendaru sadnje je u proljeće kada prođe opasnost o mraza. Posadite li grah i ponovno se javi mraz cijeli vaš usjev bi mogao propasti.

Prije sadnje graha treba dobro pripremiti tlo s gnojivom, tlo mora biti dobro prihranjeno. Za sadnju graha odaberite mjesto koje je na suncu, jer grah voli sunčana mjesta s puno sunca.

Nakon što ste dobro pripremili tlo možete krenuti sa sadnjom graha u svom vrtu. Grah sadite na dubini do pet centimetara, a razmak između svakog pojedinog zrna graha neka bude barem 10 centimetara.

Grah nije zahtjevna biljka, ako ste dobro pripremili tlo i napravili dovoljan razmak između pojedinih sadnica vaš grah će uskoro početi klijati iz zemlje. Redovito plijevite zemlju kako bi se vaš grah mogao nesmetano razvijati i rasti.

Odlučite li grah posijati i sljedeće godine tada promijenite mjesto sadnje graha jer na istoj površini vaš usjev neće biti toliko uspješan kao što je bio prve godine. Na istom mjestu se preporuča sadnja graha tek nakon što prođe barem četiri godine.