Moda

Samostojeće čarape

Ima ih bezbroj u svim bojama i uzorcima i nikad nisu prestale biti svojevrsni statusni simbol za ženu.

Ima ih bezbroj u svim bojama i uzorcima i nikad nisu prestale biti svojevrsni statusni simbol za ženu.

Vjerujem da će se većina muškaraca (a i poneka žena), složiti da su samostojeće čarape jedan od najseksipilnijih komada ženske garderobe, koji je nadživio sve ratove, političke promjene i modne trendove.

Pet stoljeća na nogama


Od njihovog nastanka u 16. stoljeću su došle do oblika u kakvom postoje danas, i od svrhe grijanja prešle u svrhu praktičnosti, ali i fetiša te seksualnog podražaja.

Mnogi pamte brojne scene iz filmova gdje je jedan od najerotičnijih dijelova onaj kada glumica navlači samostojeće čarape na noge.

Osobno mi je ostala najupečatljivija scena iz filma Marija Antoaneta gdje Kirsten Dunst dočeka svojeg ljubavnika potpuno gola, noseći samo guste bijele samostojeće čarape sa satenskim vrpcama.

Unazad više od stoljeća, samostojeće su čarape odavno prestale služiti u svrhu praktičnosti i počele služiti u svrhu seksipila kada se nose u spavaćoj sobi te ispod uskih haljina ispod kojih se možda samo malo naziru.

Kakve odabrati?

Najčešće ali i najtipičnije samostojeće su boje kože ili crne, dopiru do vrha bedara, i na vrhu imaju čipkani ili glatki dio sa čije je unutarnje strane silikon koji se „zalijepi“ za kožu da ne skliznu.

Takav par samostojećih možete naći u specijaliziranim trgovinama ili supermarketina po vrlo povoljnim cijenama. Svakako kod odabira preporučamo da ih probate, ili ako to nije moguće, da budete sigurni u njihovu kvalitetu i u gumicu s kojom se drže na nozi.

Naime, često upravo ta gumica može biti neelastična i uzrokovati usporenje cirkulacije krvi ako vas prejako stisne oko bedra ili može biti loša pa vam čarape skliznu. Također, kod samostojećih čarapa ipak vrijedi ona „kol’ko para, tol’ko muzike“ pa ukoliko ste u mogućnosti, izdvojite koju kunu više za dobar par, pogotovo ako ih namjeravate nositi ispod uske haljine gdje nije poželjno da se vidi linija čarapa.

Ako ste pak jedna od onih koja samostojeće čarape nosi samo za partnerove oči, dajte mašti na volju i probajte mrežaste, guste s mašnicama ili one s crtom po cijeloj stražnjoj visini noge.

Također možete provjeriti brojne trgovine na internetu koje nude vrlo povoljne i kvalitetne samostojeće čarape, s uzorcima kakvi se često kod nas ne mogu pronaći.
Samostojeće čarape nikada neće prestati biti seksi, pa makar ih nosile same za sebe u stanu. Uvijek je dobro posjedovati barem jedan par, jer, nikad se ne zna.

скачать читы cheat2014

deeo.rudeeotopodinвзлом вкальфа банк оплата кредита картойденьги в долг срочно под проценты распискуjuegos de casino gratis tragamonedas para descargarзумба братевооформление ванной комнаты фотостоит ли брать кредит в альфа банкеtranslate to english to spanish