Sezonski posao 2013.

Ne postoji nikakva stroga definicija što je sezonski posao jer sama riječ govori za sebe. Obično kada čujemo za sezonski posao odmah pomislimo na ljeto i na more. No, nemojte se iznenaditi kada čujete za zimske sezonske poslove jer je skijanje postalo jako popularno.

Nikada nije prerano prijaviti se za sezonski posao, pogotovo sada kada je potražnja za poslom jako porasla. Dobra stvar kod sezonskih poslova jest što vas iskustvo, tj. manjak istoga neće ograničavati. Sezonski poslovi mogu biti vrlo zahtjevni i naporni, ali donose dobru zaradu jer se većinom radi u popularnim turističkim mjestima.

Najtraženiji sezonski poslovi u 2013.

Uvijek se traže kuhari – od majstora kuhara, šefova kuhinje pa do pomoćnih kuhara. Za pomoćnog kuhara se možete prijaviti i bez iskustva jer vas tu očekuje priprema za kuhanje i pranje suđa. Također su traženi pizza majstori i grill majstori. Konobari se također nalaze visoko na ljestvici jer se u sezoni otvaraju mnoge lokacije koje su preko zime zatvorene. Na moru je poželjno iskustvo za  konobara, ali ako ga i nemate, možete naći takav posao. Barmeni su manje traženi, ali koktel majstori su uvijek dobrodošli.

Jedan od popularnijih sezonskih poslova u 2013. godini su i spremačice u hotelima i odmaralištima, kao i hostese i animatori. Mnogo je aktivnosti koje se odvijaju u noćnim klubovima, beach barovima i kafićima koje treba promovirati da bi zarada bila što veća. Animatori se bave dječjim programima i aktivnostima. Na moru, traženi su i prodavači, od prodavača na štandovima, u trgovinama, suvenirnicama, do prodavača hrane i jela na plaži. Možete čak i pronaći poslove za pečenje palačinki, fast fooda ili nekih inovativnih jela na plažama.

Ako imate struku u turizmu, to će vam uvelike pomoći za rad u turističkim agencijama i na pozicijama turističkih vodiča. Nemojte isključiti ni sezonske poslove izvan Hrvatske jer ćete sa znanjem stranog jezika moći pronaći dobro plaćeni posao.
Da biste našli sezonski posao, najbolje je čitati i pregledavati oglasnike i novine.

No, evo i nekoliko web stranica na kojima se možete registrirati i krenuti u potragu.

http://jooble.com.hr/
http://www.istraturist.com/hr/o-nama/zaposlenje/sezonsko-zaposlenje
http://honorarniposao.com.hr/honorarni_poslovi/sezonski-posao/
http://www.uhvati-posao.hr/