NAJGORI PORAZ U POVIJESTI LAKERSA: / Zubac i društvo se osramotili na obljetnicu one Kobeove utakmice

Image

Los Angeles Lakersi odigrali su iznimno lošu utakmicu u Dallasu kod Mavericksa u noći na ponedjeljak i upisali rezultatski najuvjerljiviji poraz u klupskoj povijesti.

23.1.2017.
8:26
VOYO logo

Riječ je o susretu protiv Toronto Raptorsa odigranom 2006. godine u kojem je vođa tadašnje generacije Los Angeles Lakersa napunio do vrha koš suparničke momčadi ubacivši im 81 poen, što je i danas drugi najbolji napadački pojedinačni učinak u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Usporedbe radi, Lakersi su kod Dallasa poraženi 73-122, dakle ubacili su osam poena manje u odnosu na Bryantov spomenuti učinak i pritom puknuli 25 lopti iz igre više od njega te povijesne noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat čudi tim više ukoliko se zna da su ove sezone Lakersi i Mavsi prilično izjednačeni u svojim (ne)uspjesima. Lakersi, omjerom 16-32 najslabija momčad Zapadne konferencije NBA lige ima pobjedu više i tri poraza više u odnosu na Dallas koji ih je u drugoj četvrtini ostavio na samo jedanaest ubačenih poena (37 primljenih) i koji je u tom trenutku prelomio utakmicu i do njenog kraja samo povećavao razliku.

Image
HEZONJA I RUDEŽ NEMOĆNI PROTIV WARRIORSA: /

Curry i Thompson razbili Orlando

Image
HEZONJA I RUDEŽ NEMOĆNI PROTIV WARRIORSA: /

Curry i Thompson razbili Orlando

Justin Anderson bio je pritom s 19 poena (u 15 odigranih minuta) najbolji strijelac pobjedničke momčadi u kojoj su sedmorica igrača ubacila deset ili više koševa. Kod Lakersa su bila samo dvojica takvih, među njima ne i Ivica Zubac koji je za 18:33 minute provedenih na parketu ostvario učinak od dva poena (šut 1-2), četiri skoka, asistencije i blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parketu je bio i Dragan Bender, odnosno njegovi Phoenix Sunsi koji su slavili protiv Toronto Raptorsa 115-103 i to zahvaljujući posljednjoj dionici igre koju su riješili u svoju korist rezultatom 33-18. Za nešto više od četiri minute u igri Bender je ostao bez ubačaja (0-2) pa mu statističke kolone pune tek jedna asistencija i jedna uhvaćena lopta. Briljirao je Eric Bledsoe s 40 ubačenih koševa i 13 asistencija, dok je u Torontu najviše, 22 poena, ubacio DeMar DeRozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Orlando Magic - Golden State Warriors 98-118

Dallas Mavericks - LA Lakers 122-73

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto Raptors - Phoenix Suns 103-115

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 111-108

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo