NIKO KOVAČ UVEO PRAVU REVOLUCIJU U SVLAČIONICU BAYERNA: / Mnogi klubovi mogli bi se ugledati na njegov sustav

Image
Foto: Profimedia, AFP

Momčadsko vijeće ima funkciju da pomogne održati dobru atmosferu u svlačionici tako što će svi igrači dobiti jednak tretman, a ne samo stariji igrači kao dosad

11.9.2019.
18:54
Profimedia, AFP
VOYO logo

Trener Bayerna Niko Kovač u svojoj drugoj sezoni u najvećem njemačkom klubu u svlačionicu uvodi velike promjene u koncepciji. Naime, kako otkriva cijenjeni njemački list Bild, Kovač će u ovoj sezoni oživiti koncept "momčadskog vijeća" u kojem će sudjelovati igrači Bayerna koji će se moći zalagati za riješavanje nekih svojih problema.

Image
TREBAO JE BITI VELIKA ZVIJEZDA, ALI PROBLEMATIČNI KARAKTER GA JE UPROPASTIO: /

'Pa kupovao sam po tri auta dnevno...'

Image
TREBAO JE BITI VELIKA ZVIJEZDA, ALI PROBLEMATIČNI KARAKTER GA JE UPROPASTIO: /

'Pa kupovao sam po tri auta dnevno...'

Kovačevo igračko vijeće činit će dugogodišnji članovi Bayerna Manuel Neuer, Robert Lewandowski i Thomas Muller, a pridružit će im se dvojica mlađih igrača Thiago Alcantara, Joshua Kimmich te još jedan veteran David Alaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Thiago je apsolutni vođa na terenu i izvan njega. On će se u vijeću zalagati za igrače sa španjolskog govornog područja. Alaba je dugo u klubu i zaslužio je ući u ovu ulogu, a Joshua Kimmich je tu da predstavlja mlade nogometaše", rekao je Kovač za Bild.

Velika očekivanja u novoj sezoni

Momčadsko vijeće ima funkciju da pomogne održati dobru atmosferu u svlačionici tako što će svi igrači dobiti jednak tretman, a ne samo stariji igrači kao dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je u sezonu krenuo remijem na otvaranju protiv Herthe, no brzo se vratio na pravi put. Dvije visoke pobjede protiv Schalkea (3:0) i protiv Mainza (6:1) najava su dobre sezone za Bavarce koji se sad nalaze na drugom mjestu ljestvice Bundeslige iza još uvijek savršenog RB Leipziga.

Kovač je prošle sezone stigao u Bayern Munchen i odmah ugrabio naslov prvaka Njemačke, ali i njemački kup. Prošle sezone vodio je velike bitke s brojnim kritičarima, a neki od njih bile su i legende Bayerna - kluba u kojem je pobjeda imperativ, a porazi se tretiraju kao katastrofe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski izbornik ove je sezone dobio pojačanja u vidu desnog beka Benjamina Pavarda, ofenzivnog veznjaga Philippea Coutinha i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića koji su se već pokazali kao igrači na koje može ozbiljno računati u novom lovu na titulu njemačkog prvaka, ali i u Ligi prvaka.

O njegovom utjecaju na momčad Bayerna za Sky Sports progovorio je i veznjak Corentin Tolisso za Sky Sports:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela momčad sluša Niku Kovača i on je trener koji puno s nama radi na taktici. Njegova video analiza je sjajna, on je trener koji nam pomaže", objašnjava Tolisso.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo