LOPTANJE POD OBRUČIMA / SP košarka: Litva bolja od Crne Gore, Talijani se provukli u drugu fazu

Image
Foto: Profimedia

Završen je još jedan dan na Mundobasketu

29.8.2023.
16:52
Profimedia
VOYO logo

Košarkaške reprezentacije Italije i Australije prošle su u drugu fazu Svjetskog prvenstva, koje se održava na azijskom Dalekom istoku.

Image
NASTAVAK PRVE FAZE /

Francuzi jedva izbjegli sramotu, Dominikanci stopostotni, Egipat uvjerljiv

Image
NASTAVAK PRVE FAZE /

Francuzi jedva izbjegli sramotu, Dominikanci stopostotni, Egipat uvjerljiv

Italija je u Manili svladala domaću selekciju Filipina sa 90-83 u utakmici trećeg kola A skupine i plasirala se kao druga u skupini iza Dominikane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italiju su predvodili Simone Fontecchio s 18 koševa i šest skokova te Giampaolo Ricci s 14 koševa. Marko Spisu u pobjedi je sudjelovao s 13 koševa i devet asistencija, a Stefano Tonut utakmicu je završio s 13 koševa. U reprezentaciji Filipina najefikasniji je bio Jordan Clarkson s 23 koša, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Dwight Ramos dodao 14 koševa.

Italija ima dvije pobjede i poraz te je druga na tablici skupine A, a kao prvoplasirana iz te skupine Dominikanska Republika sa sve tri pobjede prošla je u drugu fazu. Dominikanska Republika i Italija igrat će u novoformiranoj skupini I s dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine B u kojoj su Srbija, Portoriko, Kina i Južni Sudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija i Litva stopostotne

Australija je na Okinawi svladala domaćina Japan sa 109-89  u utakmici trećeg kola skupine E i plasirala se u drugu fazu natjecanja. Australiju su predvodili Josh Giddy s 26 poena, 11 asistencija i pet skokova te Xavier Cooks s 24 poena i 16 skokova. Josh Green dodao je 15 poena, a Patty Mills 11 poena i devet asistencija. U japanskoj momčadi najefikasniji je bio Joshua Hawkinson s 33 poena i sedam skokova. Yuta Watanabe ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a Yuki Togashi 14 poena i sedam asistencija.

Iz skupine E prošla je Njemačka sa sve tri pobjede kao prvoplasirana, dok Australija ima dvije pobjede i poraz. Japan ima pobjedu i dva poraza, a Finska je pretrpjela sva tri poraza. Njemačka i Australija igrat će u skupini K protiv prvoplasiranih iz skupine F u kojoj su Slovenija, Gruzija, Zelenortski otoci i Venezuela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju za prvo mjesto skupine skupine D Litva je svladala Crnu Goru s 91-71. Jokas Jokubaitis s 19 poena, 5 skokova i 6 asista bio je prvo ime kod LItve, a Nikola Vučević s 19 poena kod Crne Gore.

U posljednjoj utakmici dana, Kanada je sa 101-75 deklasirala reprezentaciju Latvije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo