superlativi za našeg kapetana / 'Luka Modrić - desetka kao nikad prije': Španjolci nahvalili maestra, Solari ga odlučio odmoriti u Kupu

Image
Foto: AP images

Španjolski mediji ovih dana u nebesa dižu Luku Modrića kojeg vide kao glavnog 'krivca' sve bolje forme Real Madrida

31.1.2019.
11:33
AP images
VOYO logo

Španjolski sportski list Marca objavio je danas tekst posvećen kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću. 

'Kraljevski klub' je nakon lošeg otvaranja 2019. godine ostvario tri uzastopne pobjede i izgleda sve bolje, a novinari spomenutog lista tvrde kako zbog toga ponajviše mogu zahvaliti svojoj 'desetki' i vlasniku Zlatne lopte France Footballa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka Modrić se vratio", rečenica je kojom španjolski novinar Hugo Cerezo započinje svoj tekst pod naslovom 'Modrić - desetka kao nikad prije'.

Cerezo u opsežnom tekstu objašnjava kako je Modrić u prvom dijelu sezone muku mučio s formom, što zbog manjka energije uzrokovanog nastupom Hrvatske do zadnjeg dana Svjetskog prvenstva, što zbog činjenice da je propustio predsezonske pripreme Reala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka sada igra više nego ikad, čini to sa slobodom i samopouzdanjem i blizu je svoje optimalne forme. Zabio je tri gola u zadnjih sedam utakmica, u finalu Klupskog SP-a i protiv Betisa i Seville, a ima nesreće što nije i više jer mu je protiv Villarreala poništen gol, a Diego Lopez dva puna vrlo dobro obranio njegove pokušaje protiv Espanyola. Tri gola i dvije asistencije, to su njegove brojke u prošlom mjesecu i rijetkost je da ne puca na gol ovih dana. Modrić je napravio iskorak i ističe se više nego ikad jer je to Solari od njega zatražio. Argentinac želi da osvajač Zlatne lopte igra s više slobode no ikad i da redovito ulazi u suparnički kazneni prostor, a rezultati su evidentni. Momčad je ponovno na pravom putu, a Modrić je vratio osmijeh koji je sve usrećio", zaključak je Marcinog teksta o našem kapetanu. 

Solari odmara 'maestra'

Real će večeras odigrati uzvratnu utakmicu španjolskog kupa protiv Girone, a nešto prije podneva stigao je i sastav europskog prvaka za tu utakmicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić nije se našao na popisu igrača koji će biti u konkurenciji za nastup. Solari očito ne želi riskirati s Modrićem i pretjerano ga izlagati naporima, a s obzirom da je Real u prvoj utakmici slavio 4:2 i jednom je nogom u polufinalu Kupa, odlučio je poštediti našeg veznjaka. 

Popis igrača za susret s Gironom: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Navas, Courtois, Luca Zidane.

Braniči: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo and Reguilón.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni igrači: Kroos, Casemiro, Valverde, Llorente, Asensio, Isco and Ceballos.

Napadači: Benzema, Bale, Lucas Vázquez and Vinicius Jr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo