NA DANAŠNJI DAN: / Prisjetite se kako je Ivica Osim u suzama napustio kormilo Jugoslavije

Image
Foto: Screenshot

Na današnji dan prije točno 24 godine, 23. svibnja 1992., legendarni trener Ivica Osim u suzama je podnio ostavku na mjesto izbornika tadašnje jugoslavenske nogometne reprezentacije.

23.5.2016.
16:15
Screenshot
VOYO logo

Iako se Jugoslavija plasirala na Euro u Švedskoj, Osim nije mogao preći preko agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i u suzama je pred televizijskim kamerama objavio kako neće voditi reprezentaciju na kontinentalnoj smotri. U Švedsku na kraju nije otputovala ni reprezentacija, odnosno ono što je od nje ostalo, jer je svega nekoliko dana kasnije diskvalificirana zbog raspada države. Na njezino je mjesto ušla Danska koja je kreirala jednu od najvećih senzacija u povijesti nogometa, osvojivši naslov europskog prvaka.

"To je moja privatna gesta, a vi je možete protumačiti kako hoćete. To je neka moja osobna odluka. Neću govoriti zbog čega niti objašnjavati, vi to vrlo dobro znate. Ali, ako ništa drugo, to je ono jedino što mogu učiniti za taj grad, bar da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate što se događa", rekao je tada emotivni Osim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo