Nevjerojatna era / Nećete prepoznati Kloppovu ekipu u trenutku kada je došao na klupu Redsa: Radio čuda bez Salaha, Manea i Van Dijka

Image

Kloppov Liverpool nije oduvijek nogometna velesila. Dapače, ta momčad izgledala je potpuno drugačije u trenutku kada ju je on preuzeo. Nije bilo Salaha, Manea i društva...

29.4.2022.
20:02
VOYO logo

Jurgen Klopp na širokom je glasu kao možda i najbolji nogometni trener današnjice. Ne treba puno trošiti riječi o njemačkom stručnjaku - njegov je Liverpool na pragu ulaska u treće finale u posljednjih pet godina.

Redsi su apsolutno deklasirali Villareal u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, imali su 20 udaraca prema španjolskim vratima, dok je 'Žuta podmornica' uputila samo jedan bezopasni pokušaj prema Allisonu Beckeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nastavak suradnje /

Jurgen Klopp produžio ugovor s Liverpoolom: 'Ovo mjesto ima toliko toga za voljeti'

Image
nastavak suradnje /

Jurgen Klopp produžio ugovor s Liverpoolom: 'Ovo mjesto ima toliko toga za voljeti'

Ipak, Kloppov Liverpool nije oduvijek nogometna velesila. Dapače, ta momčad izgledala je potpuno drugačije u trenutku kada ju je on preuzeo. Nije bilo Mohammeda Salaha i Sadia Manea, a od standardnih prvotimaca iz 2016, kada je Klopp sjeo na klupu Liverpoola, ostao je jedino veteran James Milner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad koja nije bila ni blizu današnjoj nogometnoj velesili

Na vratima tadašnjeg Liverpoola stajao je Simon Mignolet, a obranu su činili Nathaniel Clyne, stoperski par Slovak Martin Škrtel i Mamadou Sakho i lijevi bek Alberto Moreno. U sredini su bili Lucas Leiva, Emre Can, Philippe Coutinho i Adam Lallana.

Coutinho je napustio Liverpool 6. siječnja 2018. u ogromnom transferu od 105 milijuna funti. Navijače Redsa je teško pogodio njegov transfer s obzirom na to da je bio jedan od najbitnijih igrača tadašnje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klopp nije trošio klupske novce za kupnju najboljih igrača na svijetu, već je pažljivo birao talente i time gradio atmosferu i karakter momčadi. Sada na skoro svakoj poziciji ima najbolje i ponajbolje igrače svijeta - Salaha, Manea, Virgila van Dijka, Allisona, Trenta, a s njima je ove godine u konkurenciji za još tri trofeja, dok je već osvojio Caribao kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo