PLAVI IDU NA POLJUD / Jakirović najavio mogući nastup velikog pojačanja u derbiju: 'Tu se lomi sezona'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo u subotu u Splitu očekuje novi derbi s Hajdukom

29.3.2024.
10:31
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Sergej Jakirović, trener Dinama, najavio je derbi s Hajdukom na Poljudu, koji će se igrati u subotu (19.30) u 28. kolu HNL-a.

Image
ANKETA /

Najvećim hrvatskim derbijem kreće nikad luđa završnica HNL-a: Tko će biti prvak?

Image
ANKETA /

Najvećim hrvatskim derbijem kreće nikad luđa završnica HNL-a: Tko će biti prvak?

Plavi u ovu utakmicu ulaze kao trećeplasitrana momčad na tablici, s 54 boda, jednim manje od drugog Hajduka uz utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas jako važna utakmica, znamo što nam ona nosi. Kao i sve druge tri boda, ali tu se lomi sezona. Ostalo nam je još deset utakmica, svjesni smo koliko je važna, koliko sutra moramo biti na visokom nivou kako bismo se dobro prezentirali i uzeli tri boda. Neće biti lako, i Hajduk ima svoje planove i ciljeve, ali držimo sve u svojim nogama, moramo pokazati dobru igru i gard, odigrati hrabro i muški kako bismo ostvarili ciljeve", rekao je u uvodu pa progovorio o stanju svoje ekipe:

"Dobra nam je situacija s kadrom, svi igrači koji su ostali su se regenerirali pa napravili nekoliko dobrih treninga. Baturina je trenirao, bit će u konkurenciji za utakmicu, imam još dvije dvojbe, to ćemo danas riješiti. Problem nam je što su se U-21 reprezentativci tek jučer priključili, dugo su putovali iz Portugala, svi ostali su na dispoziciji. Marko Rog je u konkurenciji, zadovoljan sam s njim, nije igrao deset mjeseci, prošao je težak put. Ide s nama u Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi uvijek idemo na pobjedu, imamo plan, vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati. Ovo je specifična utakmica, Hajduk ima svoje dobre strane. Kad se pripremate za derbi, one utakmice prije ništa ne znači. Bit će dobra atmosfera, bit će naših navijača, mi ih uvijek čujemo. Možda su nam oni nedostajali u nekim europskim iskušenjima. Moramo biti na visokom nivou ako želimo pobijediti", istankuo je pa se osvrnuo na značaj ove utakmice u borbi za naslov prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Psihološki puno, što se tiče remija ili poraza, imamo onda još devet utakmica. Ništa neće biti gotovo dok matemantika to ne odluči, ali psihološki će imati veliki utjecaj. Hajduk? To je pitanje za kolegu Karoglana. Suigurno će tražiti "push", imamo iskustva s njima kroz cijelu sezonu, nadam se da ćemo biti dobri, igrati svoju igru. Moramo biti hrabri s loptom u nogama, u završnici biti okomitiji, kad možemo i pucati po golu. Često smo imali dobar posjed, ali malo toga pokušali u zadnjoj trećini."

"Sudac kao sudac, dođe i sudi. Vjerujem da će se obje momčadi koncentrirati na igru, ne na uobičajeni folklor. Po mojim informacijama, ovaj sudac ne dopušta mahanje rukama, prigovore... U Europi se puno više igra efektivno, pušta se čvršća igra. Razgovaram s igračima o tome, uvijek analiziramo stil suca, to nam je važno u pripremi, pogotovo pred derbi", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj će derbi prvi put suditi strani suci, a Jakirović tome nije pridodao veliku važnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo