Suca po terenu ganjao i bivši policajac

Najavljivali su je kao najjaču Prvu županijsku nogometnu ligu u državi, ali drugo kolo novog prvenstva pokazalo je samo da se radi o natjecanju gdje sport očito nije najvažnija stvar.

30.8.2011.
14:10
VOYO logo

Naime, na koprivničko-križevačkim terenima su se samo u nedjelju dogodila dva prekida. Najžešće je bilo u Imbriovcu, gdje su se sastali lanjski prvak Borac i donedavni četvrtoligaš Kalinovac.

Nakon završetka prvog poluvremena, pri rezultatu 1:0 za domaćina, gostujući vratar Peroković počeo je vrijeđati glavnog suca Koprića, koji mu je pokazao crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj ga je tada napao, a priključili su mu se i ostali Kalinovčani. U napadu su prednjačili kapetan Belobrk te trener Karan, inače umirovljeni policajac, a suca je navodno loptom napucao i Željeznak.

Nemoćni Koprić, koji je dotad utakmicu vodio vrlo korektno, završio je na podu, no pridigao se nakon što su mu u pomoć priskočili njegovi kolege, Kučina i Havajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sucima u nižim hrvatskim ligama nije lako...

Delegat Draženko Kovačić poslije je pomogao šepajućem Kopriću doći do automobila, a na igralište su stigli i policajci. Kopriću je teško ozlijeđen mišić i hoda uz pomoć štaka, a policija istražuje cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je nešto pametno reći još uvijek vruće glave. O privatnim tužbama odlučit ću nakon razgovora s obitelji i nakon što vidim policijsko izvješće", rekao je dan nakon napada šokirani Ivan Koprić.

Drugi prekid dogodio se u Vojakovcu na utakmici Viktorije i Ferdinandovca kod rezultata 0:0. Tamo je utakmica završila u 58. minuti nakon što je gostujući igrač Bošnjak za vrat primio suca Iveljića, koji mu je prethodno pokazao drugi žuti karton. Prema izjavama očevidaca, Bošnjak je slučajno nagazio suca, no Iveljić je smatrao da se radi o namjeri što je i kaznio javnom opomenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Delegati obje utakmice, ali i ljudi sa strane, smatraju da suci nisu pogriješili ni u jednom slučaju. Ne znam što se to događa u pojedinim klubovima, ali nasiljem se ne dolazi do rezultata", izjavio je Radovan Knežević, povjerenik za suđenje u Prvoj ŽNL.

Na žalost, prekid se dogodio i u Sigecu na utakmici Kupa gdje su se sastali županijski trećeligaši Mladost i Repaš. Pri vodstvu 2:0 za domaćina, oko 30. minute, gostujući igrač-trener Sočev izvrijeđao je suca Hontića, koji mu je pokazao crveni karton. Sočev je tada povukao svoju momčad s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka disciplinskog suca Matošića o suspenzijama i kaznama za aktere nereda na svim trima utakmica trebala bi biti poznata tijekom utorka.

Vezani članci:

arti-201108230538006 arti-201107010820006 arti-201106280552006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo