DRESSEN SLAVIO NA PRETPOSLJEDNJEM SPUSTU: / Feuza i Svindala očekuje drama u borbi za Mali kristalni globus

Image
Foto: AFP

Raspletom može biti zadovoljan Feuz

10.3.2018.
13:24
AFP
VOYO logo

Njemački skijaš Thomas Dressen slavio je na pretposljednjem spustu za Svjetski kup, koji je u subotu održan u norveškom Kvitfjellu, nadmašivši drugoplasiranog Švicarca Beata Feuza za osam stotinki sekunde, a od trećeplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala bio je bolji za 17 stotinki.

NORVEŽANIN OSVOJIO ZLATO U SPUSTU: Svindal se upisao u povijest, Zrnčić-Dim odustao od nastupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

raspletom spusta u Kvitfjellu vrlo zadovoljan može biti i Švicarac

Dressenu je to druga pobjeda u karijeri, nakon što je prvu iznenađujuće ostvario na najslavnijem spustu u austrijskom Kitzbuehelu.

Iako mu je Dressen oteo 11. pobjedu u utrkama Svjetskog kupa, raspletom spusta u Kvitfjellu vrlo zadovoljan može biti i Švicarac Beat Feuz koji je za 20 bodova povećao svoju prednost pred aktualnim olimpijskim pobjednikom u spustu Norvežaninom Akselom Lundom Svindalom, s kojim vodi borbu za Mali kristalni globus. Rasplet će se dogoditi na završnici Svjetskog kupa u Areu, gdje će Feuz doći sa 60 bodova prednosti pred Svindalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svindal je u igri i za Mali kristalni globus u superveleslalomu, koji je u Kvitfjellu na rasporedu u nedjelju (10.30 sati). Svindal je uoči posljednja dva superveleslaloma u sezoni na drugom mjestu sa 214 bodova, dok vodeći Kjetil Jansrud ima 260.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo