HRVATSKA IMA PRVAKA EUROPE: / Vaterpolisti Juga stigli do senzacionalnog uspjeha

Image

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga osvojili su naslov prvaka Europe svladavši u finalu u Budimpešti grčki Olympiacos s 6-4 (1-1, 2-1, 1-1, 2-1).

4.6.2016.
22:19
VOYO logo

Jug je u Budimpešti došao do svog četvrtog naslova prvaka Staroga kontinenta nakon 1981., 2001. kada su u finalu također nadigrali grčki sastav, te 2006. godine. Dubrovčani su potvrdili da su trenutno najbolja momčad svijeta jer su u polufinalu detronizirali prvaka Pro Recca boljim izvođenjem peteraca, a u finalu su bili bolji od Olympiacosa, sastava koji je zapravo reprezentacija Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijač junak

Junak finala bio je vratar Juga Marko Bijač, koji je imao deset obrana i dvije ključne obrane u zadnje dvije minute susreta, istakao se i Felipe Perrone s dva gola, no Jug je do naslova došao fenomenalnom obranom, koja je Grcima dopustila tek četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva četvrtina završila je 1-1, drugi je dio igre Jug dobio s 2-1, da bi u zadnju četvrtinu hrvatski prvak ušao s prednošću od 4-3. Kod vodstva Juga 5-4 dvije minute prije kraja Bijač brani udarac iz blizine Grka, koji su imali igrača više, a 48 sekundi prije kraja vratar Juga i apsolutni junak utakmice zaustavlja još jedan udarac u situaciji kada dubrovački sastav ima igrača manje. Deset sekundi prije isteka vremena Perrone pogađa iz peterca za konačnih 6-4 i veliko slavlje Dubrovčana.

Četvrti trofej sezone

Golove su za Jug postigli Felipe Perrone (2), te Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia i Paulo Obradović po jedan, dok su strijelci za Olympiacos, za koje je branio naš vratar Josip Pavić, bili Gounas, Mourikis, Vlachoupulos i Fountoulis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug ovu sezonu tako završava s četiri trofeja - osvojili su nacionalno prvenstvo i kup, regionalnu jadransku ligu i Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto na ovogodišnjoj Ligi prvaka osvojio je mađarski Szolnoki koji je s 11-7 porazio demotivirani Pro Recco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo