Ivica Kostelić ekspresno ide pod nož!

Po najnovijim informacijama iz Švicarske, Ivica Kostelić će do 17 sati biti operiran u Baselu.

13.2.2012.
12:03
VOYO logo

Liječnička ekipa u Baselu, Werner Müller i Claude Müller, potvrdila je nalaz magnetske rezonance doktora Igora Borića, te smatraju da je puknut i otkinut jedan komad meniska najboljeg svjetskog skijaša Ivice Kostelića....

Taj komad ne dozvoljava punu ekstenziju koljena i stvara bolove kod trenutačno vodećeg skijaša Svjetskog kupa. "Ivica Kostelić će za dva sata biti podvrgnut operaciji i odstranjenju tog puknutog dijela meniska, a hoće li još nešto biti potrebno, odlučit će se za vrijeme operacije. Sljedeće informacije će biti iza 17 sati", stoji u najnovijem priopćenju hrvatske skijaške reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica u nedjelju navečer nije mogao stići iz Sočija u švicarski Basel jer je zračna luka u tom gradu radila samo do 22 sata, pa je došao u Zagreb i u ponedjeljak ujutro nastavio putovanje u Švicarsku na pretrage.

U kasnim noćnim satima napravljena je magnetska rezonanca kod dr. Igora Borića, u bolnici Sv. Katarina u Zaboku. Puno kvalitetnija pretraga od one koja je napravljena u nedjelju ruskoj Krasnajoj poljani otkrila je da je Kosteliću puknuo prednji rog i korpus medijalnog meniska desnog koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica se trenutačno nalazi na putu za Basel, gdje će napraviti pregled kod liječnika Wernera Müllera i Claudea Müllera, dvojca koji je već nekoliko puta operirao njegovo koljeno, te će se nakon pregleda donijeti odluka o eventualnom operativnom liječenju.

"Moguće su dvije opcije, odnosno dvije vrste operacije. Jedna je pauza od dva do tri tjedna, a druga čak dva mjeseca i u tom bi slučaju sezona za Ivicu bila gotova. To će odlučiti liječnik u Baselu, no sigurno je samo da ćemo ići na najbolje rješenje za Ivicu, a ne na najbrže", izjavio je glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije Nenad Eror za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo