ODLAZI JEDAN OD NAJBOLJIH / Maro Joković oprostio se od hrvatske reprezentacije: 'Ne ide više non-stop bez odmora, ne mogu dati sto posto'

Image
Foto: Grgo Jelavic /PIXSELL

Joković je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 2006. godine i otad je bio jedan od naših najvažnijih igrača

18.10.2021.
12:27
Grgo Jelavic /PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista u povijesti Maro Joković oprostio se od hrvatske vaterpolske reprezentacije, objavio je Dubrovački vjesnik.

Joković će ostati igrati za svoj klub, dubrovački Jug, ali njegovi su reprezentativni dani završeni, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostajem igrati u Jugu, ali reprezentacija ima iduće godine dva velika natjecanja i rekao sam to izborniku Ivici Tucku. Bilo bi nekorektno s moje strane da idem u nešto ako znam, osjećam da ne mogu dati sto posto. Sve ispod toga bi bilo 'provlačenje'. Bolje ne tako", rekao je Joković za Dalmatinski vjesnik pa dodao:

"Ne ide više non-stop, bez odmora. Ne mogu više dati sto posto, a zna se koji su ciljevi reprezentacije... - rekao je Joković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON TRIJUMFA S INDIJOM /

Igor Štimac stao u obranu Zlatka Dalića: 'Nikad se nećemo opametiti, pa zar je on stvarno tako malo napravio?'

Image
NAKON TRIJUMFA S INDIJOM /

Igor Štimac stao u obranu Zlatka Dalića: 'Nikad se nećemo opametiti, pa zar je on stvarno tako malo napravio?'

Sjajna karijera

Joković je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 2006. godine i otad je bio jedan od naših najvažnijih igrača. Jokovićeva karijera prepuna je uspjeha. Vlasnik je zlatnih medalja sa svjetskog prvenstva 2007. u Melbourneu te sa svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Osvojio je također zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine te na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. godine. Ima i zlatnu medalju s Mediteranskih igara 2013. godine u Mersinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokovićeva karijera prepuna je uspjeha. Vlasnik je zlatnih medalja sa svjetskog prvenstva 2007. u Melbourneu te sa svjetskog prvenstva u Budimpešti. Osvojio je također zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine te na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. godine. Ima i zlatnu medalju s Mediteranskih igara 2013. godine u Mersinu.

Srebren medalje Joković je osvojio na Svjetskom prvenstvu u Kazanju u Rusiji 2015. godine te na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, dok je brončane medalje osvajao na SP-ima u Šangaju 2011.m u Barceloni 2013. te u Gwangjuu 2019. godine. Brončan je bio i na Europskom prvenstvu u Barceloni 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo