MICHELLE GISIN NAJBRŽA U KOMBINACIJI: / Svestrana Švicarka iza sebe ostavila najbolju skijašicu današnjice

Image
Foto: AFP

Svjetska prvakinja Wendy Holdener Švicarskoj je donijela još jednu broncu na Igrama

22.2.2018.
8:22
AFP
VOYO logo

Švicarska skijašica Michelle Gisin osvojila je u četvrtak zlatno olimpijsko odličje u alpskoj kombinaciji te postala prvom Švicarkom koja je u ovoj disciplini stigla do naslova olimpijske pobjednice, a najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin morala se zadovoljiti srebrom, dok je svjetska prvakinja Wendy Holdener Švicarskoj donijela još jednu broncu na Igrama u Pjongčangu.

AMERIKANKA OPET OSTALA KRATKIH RUKAVA: Goggia senzacionalno slavila u spustu, najveća favoritkinja tek treća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gisin je potvrdila svoju svestranost

Nova, a vjerojatno i posljednja olimpijska pobjednica u alpskoj kombinaciji, 24-godišnja Michelle Gisin potvrdila je svoju svestranost te trećim vremenom u spustu, a četvrtim u slalomskoj vožnji, stvorila gotovo sekundu prednosti pred drugoplasiranom Mikaelom Shiffrin, koja je zaostala 97 stotinki. Wendy Holdener je do brončanog odličja stigla najboljom slalomskom vožnjom, kojom je nadoknadila zaostatak u spustaškom dijelu u kojem je imala deseto vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKO IZNENAĐENJE U PJONGČANGU: Najveća favoritkinja ostala bez medalje, pobjednica podsjetila na Anju Paerson

Norvežanka Ragnhild Mowinckel imala je drugo vrijeme u spustu, ali je nakon slaloma ostala 29 stotinki iza Holdener i osvojila četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vonn je nakon spusta bila u vodstvu

Lindsey Vonn je tugu nakon osvajanja bronce u spustu pokušala izliječiti dobrim kombinacijskim nastupom. Nakon spusta je bila u vodstvu sa 74 stotinke prednosti pred Mowinckel i 77 stotinki boljim vremenom od Gisin, što joj je davalo nadu da bi mogla iz Pjongčanga s još jednom medaljom. Međutim, u slalomu je stigla samo do prvog prolaznog vremena.

Obje kombinacijske vožnje na kraju je završilo samo 18 skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo