OVJEČKINOV NAJČUDNIJI POGODAK U KARIJERI: / Zvijezda NHL-a postigla gol iako nije uspjela poslati pak u mrežu

Image
Foto: Screenshot

'Bio sam sto posto uvjeren da je to pogodak. Iznenadila me prva reakcija sudaca.'

4.3.2019.
9:39
Screenshot
VOYO logo

Hokejaši Washingtona stigli su do četvrte uzastopne pobjede slavljem 3-2 protiv New York Rangersa u Madison Square Gardenu, a pobjednički pogodak u četvrtoj seriji raspucavanja postigao je Aleksander Ovječkin, iako nije uspio poslati pak u mrežu.

Bio je to vjerojatno najčudniji pogodak u karijeri sedmerostrukog osvajača nagrade za najboljeg strijelca NHL-a. Ovječkin je pokretom tijela prevario vratara Rangersa Alexandera Georgijeva koji je u padu bacio palicu i spriječio napadača Washingtona da pošalje pločicu u nebranjenu mrežu. Suci su bili neodlučni, ali su nakon pregledavanja snimke donijeli odluku da se radilo o nedopuštenom ometanju i dosudili pogodak Ovječkina kojim su aktualni prvaci došli do vrijedne pobjede i zadržali se na prvom mjestu u Metropolitanskoj diviziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledavanje snimke je dobra stvar

"Bio sam sto posto uvjeren da je to pogodak. Iznenadila me prva reakcija sudaca. Dobro je da imamo pravilo o pregledavanju snimke", izjavio je o čudnoj situaciji Aleks Ovječkin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji učinak večeri imao je napadač Winnipega Blake Wheeler koji je u pobjedi svoje momčadi 5-2 na gostovanju u Columbusu postigao četiri pogotka.

Nagrada za vratarski učinak večeri pripada Marc-Andreu Fleuryju koji je obranio svih 19 udaraca hokejaša Vancuvera u 3-0 pobjedi Las Vegasa. Bio je to drugi uzastopni "shutout", a osmi u ovoj sezoni za 34-godišnjeg vratara "Zlatnih vitezova", koji je u svojoj 15. sezoni došao do 56 utakmica u kojima je ostavio svoju mrežu netaknutom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NHL rezultati:

Columbus - Winnipeg 2-5 Minnesota - Nashville 2-3 (raspucavanje) Florida - Ottawa 2-3 NY Islanders - Philadelphia 1-4 Las Vegas - Vancouver 3-0 Anaheim - Colorado 2-1 NY Rangers - Washington 2-3 (raspucavanje) San Jose - Chicago 5-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo