'Pa to čak nije dobila niti Janica s tri zlata i srebrom!'

27.12.2011.
11:11
VOYO logo

Povijest ne pamti kada je netko u izboru za sportaša godine tako uvjerljivo pobijedio kao Ivica Kostelić u anketi Sportskih novosti. Od 360 glasova, dobio ih je 357, a preostala tri podijelili su jedriličar Tonči Stipanović, nogometaš Luka Modrić i boksač Hrvoje Sep.

No, pobjednik Svjetskog kupa i četverostruki hrvatski sportaš godine nije bio bahat:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na najbolju sezonu u karijeri, ne žalim se na to što nisam imao 100 posto glasova jer su to također izvrsni sportaši, a 100 posto glasova čak nije dobila niti Janica kada je na Olimpijskim igrama osvojila tri zlata i srebro! U takvim izborima ponekad odlučuju i osobne preference", kaže Kostelić kojeg veseli što je sportska javnost konačno 'shvatila' skijanje:

"Naša sportska javnost u posljednjih je deset godina očito izoštrila percepciju o skijanju. Ljudi puno više razumiju skijanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sljemensko kraljevsko prijestolje kotira na listi Ivičinih neostvarenih želja? A među njima su i olimpijsko zlato i pobjede u svim disciplinama Svjetskog kupa (nedostaju mu još veleslalom i spust)? "Olimpijsko zlato i pobjede u svim disciplinama u svjetskom kupu velike su mi želje, ali pobjeda na Sljemenu trenutačno je najveća! Ta mi je utrka psihološki posebno teška i u ovom trenutku to mi je sigurno prva želja. Osvojiti sljemensko postolje bila bi velika stvar jer je ta utrka psihološki za mene vrlo teška. Prvo moram pobijediti samoga sebe, a tek onda suparnika, jer se moram isključiti od vanjskih faktora, a tih je dana moja okolina vrlo živahna", tvrdi Kostelić.

Osvoji li taj toliko željeni trofej, sljemenska kristalna kruna zacijelo će imati posebno mjesto u Ivičinoj trofejnoj vitrini. "Kao obitelj imamo 50 pobjeda u Svjetskom kupu, devet olimpijskih medalja (kao i sedam medalja sa SP-a i 14 globusa) i možda bi nam dobro došao kakav muzej!", kaže Ante Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo