SLAVNI OLIMPIJAC SUSPENDIRAN ZBOG SRAMOTNOG LAGANJA: / 'Bacili su ljagu na naše uspjehe'

Image

Američki olimpijski odbor kaznit će plivača Ryana Lochtea desetomjesečnom suspenzijom zbog lažne prijave pljačke tijekom Olimpijskih igara u Riju, izvještava USA Today.

8.9.2016.
17:50
VOYO logo

Zbog toga će Lochte, osvajač 12 olimpijskih medalja, propustiti Svjetsko prvenstvo u Budimpešti sljedeće godine. Lochte je sam pristao na tu kaznu nakon što je postao i sam svjestan kakav je skandal u glupost izazvao tijekom Igara u Riju kad je izjavio da je, zajedno sa još trojicom američkih kolega iz reprezentacije, bio žrtva pljačke na jednoj benzinskoj stanici.

ŽIVOTNA POGREŠKA SLAVNOG OLIMPIJCA: Zbog sramotnog laganja prijeti mu zatvorska kazna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotna i glupa laž

No, istraga brazilske policije pokazala je da je Lochte lagao. Sramotno! Američki plivač je nakon toga priznao da je izmislio priču o pljački, te se je ispričao Brazilcima. Što se tiče ostalih sankcija za Lochtea, vrijedi spomenuti kako slavni američki plivač neće više dobivati mjesečnu stipendiju niti logističku podršku za vrijeme trajanja suspenzije. Lochte će također morati odraditi 20 sati društveno korisnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostala trojica zaradila suspenziju

Ostala trojica koja su s njim izazvala ovaj skandal, Gunnar Bentz, Jack Conger i Jimmy Feigen, kažnjeni su s četveromjesečnom suspenzijom bavljenja plivanjem na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Za vrijeme trajanja suspenzije, niti oni neće dobivati stipendiju i neće moći pristupiti državnim objektima za trening plivača u Americi.

"Kao što smo već prije kazali, ponašanje ovih sportaša nije prihvatljivo. Svojim ponašanjem bacili su ljagu na plivačke uspjehe naše nacije u Brazilu. Svaki od tih plivača prihvatili su odgovornost za svoja djela i sankcije koje su dobili", stoji u priopćenju Scotta Blackmuna, generalnog direktora Američkog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo