SPORTSKI SVIJET IMA NOVOG SUPERHEROJA: / Dječak Clark Kent vinovnik nevjerojatnog uspjeha; 'on je pravi Superman'

Image
Foto: Screenshot/Facebook: Salinas Aquatic Center MCAT

Kent je 100 metara leptir stilom otplivao u vremenu 1:09:38

1.8.2018.
8:55
Screenshot/Facebook: Salinas Aquatic Center MCAT
VOYO logo

Sportski svijet ima novog "superheroja", a najzanimljivije je da se radi o desetogodišnjem dječaku. Zanimljivo je i njegovo ime. Naime, dječak se zove Clark Kent Apuada. Da, baš kao Superman. Naravno da mu je onda Superman i nadimak kad je srušio 23 godine star rekord velikog Michaela Phelpsa na Far West International Championshipu u Kaliforniji prošle nedjelje, javlja Wfmz.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kent je 100 metara leptir stilom otplivao u vremenu 1:09:38, što je za više od sekunde brže od rekorda za dobnu kategoriju ispod deset godina, koji je Phelps postavio davne 1995. godine. Clarku je to uspjelo iako natjecateljski pliva tek četiri godine, što je uistinu impresivno...

Ugledni američki CNN tekst o ovom dječaku i njegovom podvigu otvara riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne događa se često da Michael Phelps nestane s ploče. Ali 10-godišnji fenomen u plivanju i superheroj učinio je upravo to. Njegovo je ime Clark Kent Apuada i naravno, zovu ga "Superman". Tijekom vikenda se Clark, koji pliva za Aquatic Team u Monterey County, natjecao na Svjetskom prvenstvu u Far Westu u Kaliforniji, gdje je pobijedio u disciplini leptir na 100 metara s vremenom 1:09:38", piše CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj dečko nije kao drugi klinci koje sam trenirala u plivanju. Uvijek se isticao, on je kao stručnjak u svačemu i sve zna", kaže njegova trenerica Dia Riana za CNN.

Clark Kent Apuada, osim talentiranosti za plivanje, posjeduje još talenata. Tako "pohađa satove klavira, trenira borilačke sportove, a u školi uvijek sudjeluje u informatičkim radionicama, programiranju i STEM programima", kazao je njegov otac, Chris Apuada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se nosim sa svim tim, ključ je da sve dobro balansiram. Volim plivati jer me mnogo ljudi podržava, treneri i roditelji su uvijek uz mene", kaže mali superheroj te poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pucaj na visoko, uvijek sanjaj velike snove i uvijek se usredotoči na njih, te se, naravno, zabavljaj u svemu tome".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo