'PSIHIČKI NA VEĆEM NIVOU' / Srpski mediji hvale Hrvatsku: 'Šrauba ih nije slomila, proći dvaput na peterce nije slučajno'

Image
Foto: Profimedia

'Dokazala je Hrvatska da medalje s kontinentalnih prvenstava nisu plod isključivo domaćinstava, nego i kvalitete. I prije svega nevjerojatne mentalne snage'

17.2.2024.
18:55
Profimedia
VOYO logo

Veliki uspjeh Hrvatske vaterpolo reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su se popularne Barakude popele na vrh svijeta popraćen je i medijima susjedne nam države, Srbije, čiji su nam igrači uz to i veliki rivali, ali i oni koje smo izbacili u četvrtfinalu ovog natjecanja.

Image
ČUDNE ODLUKE S VRHA /

Za najboljeg igrača odabran talijanski tragičar, a gdje su naši? Gdje je Bijač?

Image
ČUDNE ODLUKE S VRHA /

Za najboljeg igrača odabran talijanski tragičar, a gdje su naši? Gdje je Bijač?

"HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA! Barakude nakon DRAME i peteraca srušile Italiju i osvojile titulu prvaka", stoji u naslovu Kurira, dok MozzartSport piše: "ŽUVELA ZA POVIJEST I TREĆE SVJETSKO ZLATO HRVATA: PETERCI KOBNI PO TALIJANE".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svijet ima novog prvaka – Hrvatska je treći put na tronu! Na mišiće je prošla polufinale, preko peteraca došla je do velikog finala preko Francuske, a tamo joj je Mate Anić ponovo bio talisman. Rezervni čuvar mreže ušao je i skinuo udarac najboljem talijanskom šuteru Francescu Di Fulviju, da bi Marko Žuvela u petoj seriji odlučio novog svjetskog prvaka. Za samo mjesec dana Hrvatska je osvojila europsko srebro u Zagrebu i svjetsko zlato u Dohi. Dokazala je da medalje s kontinentalnih prvenstava nisu plod isključivo domaćinstava, nego i kvalitete. I prije svega nevjerojatne mentalne snage. Šrauba Alvara Granadosa u finalu EP-a nije slomila europske viceprvake, naprotiv, psihički su bili na većem nivou na Bliskom istoku. Četvrtfinale su dobili zahvaljujući dva odbranjena peterca Marka Bijača, a polufinale i finale poslije penal-serija. Takve stvari ne mogu biti slučajnost", stoji u tekstu MozzartSporta.

Blic ima naslov: "Talijani ispustili zlato pet sekundi do kraja! Drama u finalu: Hrvatska je prvak svijeta!", dok je B92 dodao: "Hrvatska je prvak svijeta – Italija pala poslije peteraca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo