TALIJANKA OSVOJILA VELIKI KRISTALNI GLOBUS: / To joj je uspjelo drugi put zaredom, presudila je dramatična završnica u Finskoj

Image
Foto: Jussi Nukari / AFP / Profimedia

Batlonke su morale sezonu završiti prije predviđenog roka, jer su zbog širenja koronavirusa otkazane tri utrke

14.3.2020.
21:04
Jussi Nukari / AFP / Profimedia
VOYO logo

Talijanska biatlonka Dorothea Wierer drugu godinu zaredom osvojila je Veliki kristalni globus, nakon što je u dramatičnoj završnici dohvatne utrke u finskom Kontiolahtiju osvojila 11. mjesto, jedno slabije od najbliže konkurentice Norvežanke Tiril Eckhoff te ju u ukupnom redoslijedu Svjetskoga kupa nadmašila za sedam bodova.

Eckhoff je do posljednjeg gađanja bila prva i imala značajnu prednost pred Wierer, ali je imala tri promašaja i morala triput proći kazneni krug. Wierer je imala jedan promašaj, što joj je bilo dovoljno da dostigne Eckhoff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesedmogodišnjakinja ide u mirovinu

Potpuni krah do tada vodeće Norvežanke najbolje je iskoristila 23-godišnja Francuskinja Julia Simon koja je na posljednjem gađanju bila bez promašaja i stigla do svoje prve pobjede u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji s vremenom 30 minuta, 43 sekunde i 5 desetinki uz dva promašaja. Drugo mjesto osvojila je Švicarka Selina Gasparin zaostavši za pobjednicom 17.3 sekundi, a treća je bila Talijanka Lisa Vitozzi sa zaostatkom od 20.9 sekundi.

U svojoj posljednjoj utrci u karijeri, 37-godišnja Finkinja Kaisa Makarainen osvojila je četvrto mjesto zaostavši 28.2 sekundi za pobjednicom. Makarainen u mirovinu odlazi kao trostruka osvajačica Velikog kristalnog globusa i šest Malih globusa te sa šest medalja sa svjetskih prvenstava uz jedno zlato u dohvatnoj utrci iz 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena zbog koronavirusa

Mali kristalni globus u dohvatnim utrkama osvojila je Tiril Eckhoff, Dorothea Wierer je bila najbolja u utrkama s zajedničkim startom, Šveđanka Hanna Oeberg je osvojila Mali globus u individualnim utrkama, a Njemica Denise Herrmann u sprintu.

I biatlonke su morale sezonu završiti prije predviđenog roka, jer su zbog širenja koronavirusa otkazane tri utrke koje su trebale biti održane u Oslu od 20. do 22. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo