SVE MIJENJA SE / Ukrajinci odbili natjecati se s Rusima čiji je potez iznenadio sve: Svi živi pričaju o reakciji ruskih sportaša

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Ukrajinska reprezentacija u mačevanju odbila se natjecati s ruskom

1.3.2022.
6:51
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Ukrajinski sportaši odbili su se natjecati s Rusima u mačevanju, a snimka je postala viralna. Ukrajinci su pred sam početak duela prišli i rivalima i sucima i poručili da zbog rata u njihovoj zemlji ne žele se natjecati s Rusima zbog agresije ruske vojske na njihovu zemlju.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da su i dva ruska člana reprezentacije u mačevanju stidljivo pljeskala nakon što su im Ukrajinci priopćili ovu odluku, a u dvorani na tribinama pljeskali su svi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Rusija se i u sportu našla u nezavidnom položaju. Tamošnja nogometna reprezentacija izbačena je iz kvalifikacija za SP 2022., Poljska, Češka i Švedska odbile su igrati kvalifikacijsku nogometnu utakmicu s njima.

Suspenziju reprezentacija i ruskih klubova "do daljnjega" kao reakciju na invaziju Ukrajine, FIFA je objavila u zajedničkom priopćenju s UEFA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je ovdje u potpunosti ujedinjen i u potpunoj solidarnosti s ljudima iz Ukrajine koji su pogođeni ovom situacijom", stoji u prioćenju UEFA-e.

Također, MOO preporučuje da reprezentativcima Rusije u svim sportovima bude zabranjeno sudjelovanje na najvećim natjecanjima, Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima. Također, zazivaju se zabrane i u ostalim sportovima, poput tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo