Evo kako će Hrvatska igrati bez Balića!

Prvi mjesec nove godine rezerviran je za rukometaše. Izabranici Slavka Goluže već drugog dana 2013. godine nastavljaju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 11. siječnja počinje u Španjolskoj...

2.1.2013.
9:23
VOYO logo

"Tražimo rukomet kakav smo započeli u Srbiji, igrali ga u Londonu i želimo ga nastaviti u Španjolskoj", najavio je izbornik naših rukometaša, kojem će najveća briga u novoj godini biti priprema 'Kauboja' za Svjetsko prvenstvo u rukometu.

"Napravila se dobra atmosfera unutar ekipe, veliko zajedništvo. Igrač onda daje sve za suigrača, stavlja glavu za njega, to je po meni najvažnije. Pokušat ćemo osvježiti ekipu, a imamo i zakazane dvije utakmice s Norveškom. U njima nemamo imperativ pobjede, ali svaka utakmica se igra za pobjedu. U tim utakmicama ćemo sigurno provjeriti neke igrače da vidimo koliko mogu pružiti", otkrio je Slavko Goluža ciljeve drugog dijela priprema za Španjolsku, na kojima bi priliku također trebali dobiti igrači koji nisu u glavnom krugu kandidata za završni popis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam stanjem. Vidim na njima veliki motiv, veliku želju za dokazivanjem na mladima koje sam pozvao. Vidim na njima veliku želju za odlazak na to natjecanje. Daju sve od sebe, nekad čak i pretjeraju pa ih moramo smirivati", s osmijehom je poručio Goluža koji je za sada pošteđen ozbiljnijih ozljeda.

Najveći mu problem stvara umor igrača, na koji se požalio Igor Vori. Njegova jedina novogodišnja želja je - manje od uobičajenih 60 minuta igre za njega u bar ponekoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu milijun posto garantirati da neće igrati 60 minuta, ali 59 može, ha, ha", šaljivo je odgovorio Goluža kapetanu, no zatim se uozbiljio.

"Vorija i te igrače koji su bili preopterećeni ćemo pokušati što manje koristiti u nekim utakmicama. To je prilika onima koji do sada nisu imali tu ulogu ili tu minutažu da daju sve od sebe te da se njihov izostanak ne bi osjetio. Ja imam strašno veliko povjerenje u njih i siguran sam da će dati sve od sebe", rekao je Goluža i otkrio da će prvi dvoboj protiv Norveške odigrati u kombiniranom sastavu pa će to biti jedna od posljednjih prilika za igrače koji nisu u fokusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to lako, vući neke igrače, trenirati ih određeno vrijeme i onda im reći da moraju ostati. Ja bih bio najsretniji kad bi svi mogli ići, ali takva su pravila. U svakom slučaju, ja želim najbolje, a oni koji ne budu s nama sigurno da su dio nas i znam dobro da će biti naši najveći navijači".

Izbornik se zatim osvrnuo na samo prvenstvo u Španjolskoj, gdje će nam osim domaćina, suparnici biti Alžir, Mađarska, Egipat te u prvom kolu - Australija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svaku utakmicu, bila to Australija ili Francuska, ja ulazim maksimalno. Razmišljam samo o nama, da što bolje odigramo ono što smo dogovorili u svlačionici", ponovio je već dobro poznati stav Goluža, te dodao kako će susrete u grupnoj fazi iskoristiti kao pripremu za najvažnije dvoboje na turniru.

"Ne želim razmišljati o drugima, želimo uhvatiti zalet za najvažnije utakmice. Ne bih rekao da su najvažnije utakmice protiv Mađara i Španjolaca. Najvažnije su utakmice u nokaut fazi, tu nema kiksa i dobro se zna što poraz donosi", istaknuo je Goluža. Hrvatski izbornik za kraj je otkrio svoje želje u 2013. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim nastaviti gdje smo stali. Drago mi je da su ljudi prepoznali naš projekt u Zagrebu, našu igru, da pozitivno gledaju na to bez obzira što smo neke utakmice izgubili minimalnom razlikom. Što se tiče reprezentacije, želim da nastavimo također gdje smo stali, da igramo rukomet iz Londona. Na privatnom planu želim puno sreće i zdravlja u obitelji i svim mojim prijateljima. Također i svima ostalima želim puno pozitivne energije, mislim da nam to treba", poručio je Goluža.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo