'TREBA REĆI KAKO JE' / Samir Barać za Net.hr: 'Uz dužno poštovanje svima, vaterpolo je naš najuspješniji sport'

Image
Foto: Pixsell/Profimedia

'Ne umanjujući uspjehe ikog, niti hrvatskih nogometaša, rukometaša, ali po rezultatima, mislim da je vaterpolo ipak najuspješniji hrvatski sport'

17.2.2024.
17:57
Pixsell/Profimedia
VOYO logo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po drugi je put pod vodstvom Ivice Tucka uzela svjetsko zlato, treći put u svojoj povijesti.

Image
'NIJE TO ZASLUŽIO' /

Smodlaka za Net.hr: 'Ivicu Tucka podlo udaraju sa svih strana. Reći ću sad javno neke stvari'

Image
'NIJE TO ZASLUŽIO' /

Smodlaka za Net.hr: 'Ivicu Tucka podlo udaraju sa svih strana. Reći ću sad javno neke stvari'

Tucak kao izbornik donio 16 medalja, devet s velikih natjecanja

Od kad je 2012., nakon Olimpijskih igara u Londonu i zlata, na izborničkoj poziciji zamijenio slavnog Ratka Rudića, Ivica Tucak je kao izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, našoj naciji donio 16 medalja (od toga devet s velikih natjecanja) - dva svjetska zlata i jedno europsko su najsjajnija odličja- prema podacima s interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nedostaje mu za kompletnu popunu riznice samo olimpijsko zlato, ali za to ima šansu ovog ljeta na OI u Parizu...

Hrvatski vaterpolo ima nevjerojatan kontinuitet uspješnosti, najveći trenutno u našem sportu, ako gledamo osvojene medalje, zlata, srebra, bronce, poluzavršnice... a činjenica je i ta da su vaterpolisti u mjesec dana razmaka uzeli srebro na EP-u i sad zlato na SP-u u Dohi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Samir Barać ima sedam velikih medalja s Hrvatskom - od toga tri zlata - EP, SP i OI. Osvojio je veliki Samir sve što se u vaterpolu s reprezentacijom može osvojiti.

Riznica uspjeha hrvatskog vaterpola

Na svjetskim prvenstvima, Hrvatska je u vaterpolu uzela čak osam medalja pri čemu spomenuta tri zlata, srebro i četiri bronce...

Prije Dohe, hrvatski vaterpolisti su slavili na SP-u 2007. u Melbourneu, te 2017. u Budimpešti. Na europskim prvenstvima hrvatski vaterpolisti su osvojili šest medalja - dva zlata, tri srebra i broncu. Na Olimpijskim igrama hrvatski vaterpolo, trofejni sport, ima zlato i dva srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolisti osvajali su odličja i na Mediteranskim igrama, Svjetskom kupu, Svjetskoj ligi, te Europskom kupu. Kada bi pridodali i te medalje došli bi do brojke od čak 31 medalja koje su osvojile selekcije Hrvatske u vaterpolu - kroz povijest.

Nikad se takvo što u hrvatskom sportu nije dogodilo

Nikad se takvo što nije dogodilo u hrvatskom sportu, kao što se nikad nije dogodila anomalija igranja velikih natjecanja u razmaku od dvadesetak dana u kojoj trpi zdravlje igrača najviše. Ali, neuništivi izabranici Ivice Tucka pretvorili su anomaliju u uspjeh, okrenuli u svoju korist i zasjeli na svjetski tron...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samir Barać, proslavljeni bivši hrvatski vaterpolist, jedan od najvećih, prokomentirao nam je grandiozan uspjeh za hrvatski vaterpolo i sport općenito. Samir Barać puca izdaleka...

'Ganut sam, izbornik, igrači i stručni stožer su na ponos čitave nacije'

"Puca, da... (smijeh). Ma, nevjerojatno nešto. Srce mi lupa sto na sat. Osjećam se ganuto, ovi dečki su naš ponos, ponos čitave nacije. Osjećam se veličanstveno samo zato što su bili u finalu, a još ovo zlato... nisam svjestan, nismo još svjesni što su dečki ostvarili. Ponosan sam i na njih, a osjećam se veličanstveno i što sam dio te jedne cjelokupne priče, uspješne cjeline, unazad 20 godina. Jako dobar moment za hrvatski vaterpolo, jako dobar trenutak za ove dečke", kazao nam je Samir Barać i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Talijani su igrali vrlo agresivno'

"Utakmica je bila iznimno fizički teška, jer su Talijani u napadu stalno igrali na rubu kontra faula. Više je bilo čupanja, nego što je bilo plivanja. Naši su dečki izdržali sve. Rulet peteraca se okrenuo na našu stranu. Gledajući cijelo SP, da su Talijani uzeli zlato, bilo bi zasluženo. Međutim, priče ostaju ispričane, onako, na najljepši mogući način vezano za Hrvatsku i vaterpolo. Još jednom smo dokazali da je hrvatski vaterpolo sport koji je u nevjerojatnom nizu, što se tiče kontinuiteta uspjeha, medalja, završnica na velikim natjecanjima".

'Ponosan sam na uspjeh svakog hrvatskog sportaša i ekipe'

Je li vaterpolo najuspješniji hrvatski nacionalni sport?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako, ja volim svaki sport. Pratim sve hrvatske ekipne selekcije, pratim jako puno sportova. Ponosan sam na svaki uspjeh Vatrenih, hrvatske muške rukometne reprezentacije, teniske reprezentacije, volim jako i košarkaške naše, da sad ne nabrajam... ponosan sam na svaki uspjeh bilo kojeg hrvatskog sportaša, sportašice u individualnim sportovima, u ekipnim, tako svejedno."

Nastavio je u jednom dahu Samir Barać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno sam dirnut prilikom svakog uspjeha našeg bilo kojeg sporta. Međutim, moram priznat da u posljednjih 3-4 godine, ajmo reći 5, gledajući, analizirajući kompletan ekipni hrvatski sport, ne umanjujući uspjehe ikog, niti hrvatskih nogometaša, rukometaša, ali po rezultatima, mislim da je vaterpolo ipak najuspješniji hrvatski sport. Nije trenutak da o tome govorim, ali treba reći kako je. Evo, Ivica Tucak je kao izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije osvojio devetu medalju na velikim natjecanjima. Ovo mu je treće zlato, drugo svjetsko, ima i ono iz Splita... o čemu pričamo?"

'Ova Tuckova momčad je nevjerojatna'

Neke stvari je Samir Barać htio reći, a to je napravio gospodski, sportski... nikog nije htio podcijeniti kad je ovo govorio, izrekao, nikog ne želi omalovažavati, nikad... Samir diše za sve hrvatske sportske selekcije, veseli se uspjesima, iskreno, svih hrvatskih sportaša i sportašica...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova vaterpolska reprezentacija hrvatske je jedna nevjerojatna skupina mladića koji sve daju od sebe. S nekima sam imao prlliku igrati, Vrlić, Krapić, Bijač, s njima, ali upoznao sam i neke ostale. Ovaj kolektiv daje sve od sebe i ide do krajnjih granica. Ništa ne može nadoknaditi odricanje, mukotrpno treniranje, trpi i zdravlje pritom, osim prvog mjesta. Čestitam Tucku, igračima, čitavom stožeru i HVS-u. Ponosimo se se sa njima. Čudesno, nevjerojatno, kao san", završio je Samir Barać.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo od 20.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo